Μάθετε περισσότερα εδώ

Διατροφή για τις κιρσές των κάτω άκρων
Τα κάτω άκρα, ίσως, είναι πιο ευαίσθητα στις κιρσούς. Βασικά, αυτό μπορεί να εξηγηθεί από την αυξημένη πίεση στα πόδια: ένα άτομο περπατά πολύ για μια ημέρα, στέκεται, κάθεται στο πόδι, κλπ. Ταυτόχρονα, τα σκάφη αντιμετωπίζουν μια αρκετά μεγάλη πίεση. Αυτό είναι ιδιαίτερα αισθητό αν υπάρχει υπερβολικό βάρος ή δυσμενής κληρονομικότητα (ένας από τους συγγενείς έχει χρόνιες κιρσώδεις φλέβες).

Αν φλεβίτιδα σας που σχετίζονται με γενετική προδιάθεση, θα πρέπει να κατευθύνουν όλες τις προσπάθειές μας για τη διατήρηση της φυσιολογικής αγγειακός τόνος και η διαπερατότητα δεν επιβαρύνει τα κάτω άκρα, να φορούν ειδικά εσώρουχα και κάλτσες, να τρώνε σωστά και να διατηρήσει έναν υγιή τρόπο ζωής, πίνετε άφθονο νερό. Λοιπόν, αν η δουλειά σας δεν συνδέεται με μεγάλα φορτία στα πόδια σας.

Εάν είστε υπέρβαροι, τότε το πρώτο καθήκον είναι να το μειώσετε – κατά προτίμηση όχι από την πείνα, αλλά με την τήρηση της σωστής διατροφής, με αρκετή πρωτεϊνική τροφή και περιορισμό των απλών σακχάρων.

Μην απορρίπτετε τον εαυτό σας θαλασσινά: τα ψάρια της θάλασσας, οι γαρίδες, τα φύκια, τα καλαμάρια είναι πλούσια σε μέταλλα, τα οποία τα σκάφη μας χρειάζονται. Χάρη στα δώρα της θάλασσας, τα σκάφη γίνονται ελαστικά, η ευθραυστότητα και η διαπερατότητα μειώνονται.